ČITAOCIMA I REŠAVAČIMA

Poštovani ljubitelji „Enigme“ i enigmatike – za početak, još jednom, vama i vašim najmilijima želimo srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i svako zadovoljstvo.

Verujemo da ste već kupili vaš primerak „Enigme“. Videli ste da je vaš omiljeni list podmlađen, doteran, utegnut… Učinili smo šta smo mogli da „Enigma“ bude čitljivija, preglednija, da se lakše rešavaju glavolomke koje vam donosimo – a to su autorska dela najboljih srpskih enigmata.

Na žalost, iako smo se tome dugo opirali, i cena je morala da se promeni. Posle više od šest godina, a verujemo da nema potrebe da vas podsećamo na to šta je sve u tom periodu poskupelo, kakva je cena štampe, koliko se smanjio prihod od oglasa i kolike su cene konkurentskih i često nelojalno konkurentskih izdanja. 

Znamo mi odlično kakva je muka nalegla na porodične novčanike: ali, u teškom izboru između promene koncepcije „Enigme“, prelaska na amatersku ili kompjuterski generisanu enigmatiku, smanjenja obima lista… mi smo se, ipak, posle mnogo vaganja i dilema, odlučili za blago povećanje cene. Za koje se nadamo da neće biti preveliki udarac na vaše džepove. I samo i isključivo, da bismo spasili „Enigmu“ i učinili da u nepromenjenoj, dobitnoj formuli, koja decenijama raduje tolike rešavače, nastavi i dalje.

Zauzvrat, u ovom, januarskom broju smo, osim tradicionalnog kalendara, našim rešavačima kao nagrade ponudili i knjige i izuzetna vina vrhunskih srpskih vinarija. U štampanom primerku našeg lista su i datumi kada je nužno da se javite da biste bili u konkurenciji za određeni poklon, a dodatno ćemo vas o tome obaveštavati putem društvenih mreža. I to nije sve: vina kao poklone najuspešnijim rešavačima delimo i u naredna tri broja „Enigme“ (za februar, mart i april), a „pojačaćemo“ i knjižni fond koji odlazi najuspešnijim rešavačima.

U jedno smo sigurni: u „Enigmi“ ćete i ubuduće moći da pronađete najkvalitetniju enigmatiku, korisne savete, zanimljive tekstove, dobar humor.  Već smo vas navikli da u svakom broju dobijete po neki enigmatski novitet, u ovom, januarskom, to je posebna zabava za celu porodicu – Putoslov. Enigmatsko „Ne ljuti se, čoveče“.

I biće toga još.

Zato – nastavite da uživate uz „Enigmu“

Živeli!

About enigma 255 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)