Prvenstvo Srbije za anagramiste

PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Nadam se da ćete pronaći vremena da učestvujete na 19. Međunarodnom prvenstvu Srbije za anagramiste, tradicionalnom takmičenju na kome su sastavljeni mnogi antologijski radovi. Na kraju poruke vam je anagramni izazov za 1. kolo.

Propozicije šampionata ostale su nepromenjene, no ukoliko vam nije poznato koje kategorije su zastupljene na takmičenju i do kada se šalju radovi, pogledajte ovaj LINK

————————————————————–
Na startu 19. Međunarodnog prvenstva Srbije za anagramiste zajednička tema (koju daje domaćin takmičenja) zove se “YU rock pesmarica” . Možete se poigrati slovima uz hitove koje su izvodili AZRA, BAJAGA I INSTRUKTORI, BIJELO DUGME, EKATARINA VELIKA, LAČNI FRANZ, LEB I SOL, PARNI VALjAK, PRLjAVO KAZALIŠTE, RAMBO AMADEUS, RIBLjA ČORBA.

Vaš zadatak je da s datog spiska odaberete jednog izvođača, tome dodate naziv neke njihove poznate pesme i od svega napravite zanimljiv anagram. Pesma može da bude i novijeg doba, odnosno da je nastala nakon raspada SFRJ. Dodatni uslov je da ovakva anagramna kombinacija mora imati najmanje 15, a najviše 40 slova. Naravno, kao i u preostalim kategorijama na šampionatu, anagram mora da bude čist, na srpskom jeziku.

Primer: O, BAŠ NAM GOTIVE MELODIJU! (Bijelo dugme: “Šta ima novo”)

Verujemo da će ljubitelji enigmatike uživati u ovom muzičkom vremeplovu i da će enigmatski majstori naći mnoge sjajne kombinacije!

Srdačan pozdrav!
Zoran Radisavljević

About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)