Šarić novi predsednik Enigmatskog saveza

 

Novi predsednik Enigmatskog saveza Srbije je Vladimir Šarić, ugledni enigmata iz Šimanovaca. Tako je odlučila izborna skupština ESS, održana na 20. susretima enigmata Srbije u Brzeću.

 

Zoran Radisavljević je s osvojene tri medalje (zlatnom za sastavljanje zagonetaka, srebrnom u sastavljanju anagrama i bronzanom u rešavanju zagonetaka), proglašen za najuspešnijeg učesnika manifestacije. Osim Radisavljevića (EK Đorđe Natošević) u sastavljanju zagonetaka, u rešavanju zagonetaka najuspešniji je bio Slavko Bovan (EK Kikinda), dok je u kategoriji sastavljanje anagrama najbolji bio Zoran Milunović (EK Đorđe Natošević, EK N. Zagonetka).

 

Učesnici Susreta u apart-hotelu „Kopaonik“ Brzeće. Foto: Ž. Dimović

 

Na jubilarnim Susretima (prošle godine nisu održani zbog epidemije Kovida-19) učestvovalo je više od 30 enigmata iz Srbije i regiona, a uz takmičenja, izbornu skupštinu i druženje, učesnici su tradicionalno imali i turistički program sa upoznavanjem znamenitosti kraja u kome se susreti održavaju.

 

Vladimir Šarić, sa urednikom „Enigme“ na proslavi našeg lsita
Foto: V. Danilov – Feki

Uoči susreta, organizovana su dva prigodna takmičenja enigmata.

     Na konkurs koji je posvećen 20. „Susretima enigmata Srbije“ pristiglo je 19 radova od 16 autora, a najbolji je bioo anagram koji je sastavila Sofija Ikonić: VI STE GENIJI, SMESTA DA RADITE REBUS. Drugo mesto zauzeo je Dimitrije Spasić, dok je treće mesto pripalo Zoranu Radisavljeviću. 

      Na konkurs za sastavljače anagrama, koji je povodom svog jubileja organizovao Enigmatski savez Srbije, pristiglo je 23 rada od 15 autora. Tema za anagramiranje bila je „Tridesetpet godina Enigmatskog saveza Srbije“. Pobedio je Zoran Radisavljević,  s anagramom: BOGAMI, SVET GDE SPRETNI RADE SIJASET ZAGONETKI. 

 
About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)