Susreti znanja, veštine i prijateljstva

 

Proglašenjem pobednika i svečanom dodelom nagrada u nedelju su u Sremskoj Mitrovici završeni tradicionalni, 18. po redu, Susreti enigmata Srbije.

I ovi susreti su protekli u zanimljivim takmičenjima i lepom druženju četrdesetak ljubitelja enigmatike iz Srbije i gostiju iz regiona, kao i još toliko ljubitelja kvizova.

Najuspešniji učesnik takmičarskog dela 18. SES je Zoran Radisavljević (koji je pobedio sa osvojene tri srebrne medalje, u sve tri takmičarske kategorije), dok je najbolja ekipa EK „Piramida“ iz Novog Sada. U pojedinačnim disciplinama pobedili su Milutin Tepšić (rešavanje zagonetaka), Rešad Besničanin (sastavljanje zagonetaka) i Darko Marković (sastavljanje anagrama). Najuspešnija takmičarka bila je Gordana Jovanović Šarić sa dve bronzane medalje.

Novitet na ovogodišnjim SES bio je Pab kviz – takmičenje enigmata i „kvizaša“ iz grada domaćina. Učestvovalo je 13 ekipša – devet iz Sremske Mitrovice, jedna iz Beograda, i tri kombinovana sastava učesnika SES. Pobedila je ekipa „Sir mi jedemo“ iz Beograda (u sastavu: Miloš Karna, Miroslav Kordić, Nikola Miljković, Vladimir Stanković).

Učesnici SES bili su smešteni u Domu učenika u Sremskoj Mitrovici. Tu su organizovana i interna takmičenja. Pab kviz organizovan je u „Buk baru“, enigmate su se družile uz muziku u „Hogarovom burencetu“, a kao što je i tradicija na susretima, učesnici su u dužoj turi po gradu upoznati sa znamenitostima Sremske Mitrovice.

 

About enigma 255 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)