Treće otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka

 

Enigmatski savez Srbije organizuje 3. Otvoreno prvenstvo Srbije u sastavljanju zagonetaka.

Kroz četiri kola enigmate će imati priliku da se nadmeću u sastavljanju skandinavke, anagrama, rebusa i stihovne zagonetke, a takmičar koji osvoji najviše bodova biće šampion Srbije za 2022. godinu.

Pobednik konkursa biće proglašen na ovogodišnjim Susretima enigmata Srbije, a nagrade će dobiti i tri najuspešnija takmičara u svakoj disciplini. Kompanija “Novosti” i list „Enigma“, koji uvek podržavaju aktivnosti ESS, obezbediće knjige iz svog izdavačkog portfolija.

U prvom kolu, koje se održava pod nazivom „Memorijal Miodraga Tošića“ (u znak sećanja na vrsnog sastavljača ukrštenica iz Beograda i enigmatskog urednika „Enigme“) zadatak je da se sastavi skandinavku na dimenzije 12×18 (zajedno sa opisnim poljima), kakve su u časopisu “Enigma”. Izrez za sliku treba da bude veličine 6×7 u bilo kom uglu, a reči ne mogu da ulaze u rubna polja skandinavke. Dva tematska pojma koji moraju da se nađu u ukrštenici su KOCELJEVA i TAMNAVA.

Svaki takmičar može da pošalje najviše tri rada za šampionat. Radove treba pripremiti kao što je uobičajeno, sa izvorima za manje poznate pojmove. Tako pripremljene skandinavke šalju se na mejl: vojadodevski@gmail.com ili na adresu Voja Dodevski, Đenovačka 8, 14106 Valjevo, najkasnije do 15. maja 2022.

Svim učesnicima takmičenja Enigmatski savez Srbije i „Enigma“ žele dobru zabavu i uspešne rezultate!

About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)