Zoran na tronu enigmatske elite

 

APSOLUTNI enigmatski šampion Srbije je Zoran Radisavljević Zoradis. Ovaj Novosađanin je pobedio u sva tri takmičarska „okršaja“ naše zagonetaške elite, okupljene u Vrnjačkoj Banji na 19. susretima enigmata Srbije, od 13. do 15. septembra.

Susreti enigmata su već godinama mesto „suočavanja“ stvaralaca najboljih ukrštenica, anagrama, osmosmerki, rebusa, skandinavki i ostalih zagonetaka, iz Srbije, ali i gostiju iz regiona. Osim što razmenjuju iskustva i promovišu najnovija dostignuća i publikacije, oni se tu takmiče u tri discipline (sastavljanje zagonetaka, sastavljanje anagrama i rešavanje zagonetaka), za koje logično važe mnogo stroži kriterijumi, nego za enigmatiku koja se objavljuje u medijima.

Kompanija „Novosti“, kao izdavač najstarijeg i najuglednijeg srpskog enigmatskog lista „Novosti Enigma“, tradicionalno je jedan od darodavaca nagrada najuspešnijim takmičarima, a ove godine je član žirija, koji je ocenjivao „učinak“ enigmata, bio Nebojša Vučinić, odgovorni urednik „Enigme“. Najbolji radovi sa ovih Susreta biće objavljeni u „Enigmi“.

Srpske enigmate su se tradicionalno družile i sa stanovnicima i gostima grada domaćina Susreta, pa je održan i pab-kviz u kafiću „Kvin“, gde je među osam prijavljenih ekipa bila najbolja ona s imenom „Ptice stanarice“.

 

About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)