Enigmatski „Dani ludaje“ u Kikindi

Screenshot_5

 

Enigmatski konkurs „Dani Ludaje

Enigmatski klub „Kikinda“ raspisao je sastavljački konkurs „Enigmatski Dani ludaje 2016“, u tri discipline:

SKANDINAVKA

Sastavite skandinavku veličine 16×12 polja (bruto s opisnim poljima, odnosno 15×11 neto) sa otvorom za sliku 6×6 u bilo kom uglu. Obavezno uvrstiti: ime i prezime aktuelne (žive) poznate ličnosti iz Srbije, koje se ukršta sa SAMO JEDNIM od ponuđenih pojmova: LUDAJA, SUVAČA, SOVA UTINA, VELIKA DROPLJA ili KIKINDA. Nije dozvoljen „ulaz“ u opisna polja, ali ime i prezime se može „lomiti“ pod uglom od 90 stepeni, ako je duže od 15 slova.

ANAGRAM

Sastavite čist anagram od narodne poslovice:

ZLATO SE U VATRI PREBIRA, A ČOVEK U NEVOLJI.

REBUS

Sastavite klasični rebus u kome se u postavci (ne nužno i u rešenju) koristi najmanje jedan sportski pojam koji se piše malim slovom (nazivi sportova, termini, rekviziti, neka sportska aktivnost…).

1. Pravo učešća imaju svi, sa najviše po 5 radova za svaku disciplinu (dakle 3 x5).

2. Sastavi se potpisuju punim imenom i prezimenom. Skandinavke koje je sastavio kompjuter ne treba slati, a svaki učesnik svojom čašću garantuje da je on autor poslatih radova.

3. Skandinavke treba opisivati na jedan od uobičajenih načina (onako kako se šalju listovima). Za manje poznate pojmove treba navesti izvore.

4. Radovi se sastavljaju na srpskom jeziku (ekavica).

5. Važan kriterijum za vrednovanje ukrštenica jeste rešivost. Dodatni kvalitet čini izbor reči, lepota kombinacije, te ostali uobičajeni kriterijumi za vrednovanje enigmatskih sastava.

6. Ranije objavljeni rebusi biće eliminisani pre žiriranja.

Radovi se šalju na adrese: slavkobovan@yahoo.co.uk ili slavkobovan@gmail.com ili poštom na adresu: Slavko Bovan, Gavrila Principa 11, 23300 Kikinda. Rok: 20.avgust 2016. do 24 sata.

Ocenjivanje će obaviti žiri sastavljen od uglednih enigmata po izboru EK „Kikinda“. Radovi koji budu u konkurenciji za nagrade biće ponuđeni žiriju pod šifrom.

NAGRADE

Za svaku disciplinu biće dodeljen pehar i novčana nagrada od 5.000 dinara za pobednika, dok će još nekoliko kvalitetnih sastava biti nagrađeno drugim prigodnim nagradama.

About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)