Susret enigmatske elite

 

Najbolje srpske enigmate tradicionalno se družile, takmičile i razmatrale budućnost

 

Susret enigmatske elite

 

Učesnici 17. SES u Subotici

 

 

 

 

 

Tradicionalni, 17. po redu, Susreti enigmata Srbije, održani su u Subotici od 18. do 20. avgusta. Više od 50 učesnika iz Srbije, ali i njihovi gosti i prijatelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odmerili su snage u sastavljanju i rešavanju raznih zagonetačkih formi, raspravljali o sadašnjosti i budućnosti enigmatike i bitnim pitanjima za rad, ali i uživali u druženju i obilasku grada domaćina i Palića.

Na takmičenju u sastavljanju enigmatskih zadataka pobedio je Slavko Bovan (Kikinda), ispred Vladimira Šarića (Šimanovci) i Milutina Tepšića (Kljajićevo). Ekipni redosled bio je: EK „Kikinda I“, EK „Kikinda II“, ED „Dr Đorđe Natošević“ (Sombor). Slavko Bovan je pobedio i u rešavanju enigmatskih zadataka, ispred Zorana Radisavljevića (Novi Sad) i Milutina Tepšića. U ekipnom plasmanu prvo mesto osvojila je EK „Kikinda I“, drugo EK „Piramida“ iz Novog Sada, dok je trećeplasirana bila ekipa EK „Kikinda II“.

Na takmičenju u sastavljanju anagrama pobedio je Zoran Radisavljević, drugi je bio Branislav Nikić (Požarevac), a treći Dragiša Cetić (Gacko). Ekipni plasman je: ED „Dr Đorđe Natošević“, EK „Kikinda I“, EK „Kikinda II“.

Zoran Radisavljević
Zoran Radisavljević

Među enigmatama – šahistima pobedio je Dobrivoje Jerinkić (Kikinda), drugi je bio Ivan Sedlak (Subotica), a treći Zoran Radisavljević. U igri super-kvizovka pobedio je Zoran Radisavljević, ispred Ilije Ozdanovca (Privlaka) i Marka Radosavljevića (Valjevo). U brzinskom rešavanju skandinavke najviše uspeha imao je Milutin Tepšić.

Na svečanom zatvaranju susreta, dodeljene su Povelje Enigmatskog saveza Srbije za životno delo – Vladimiru Šariću, Draganu Lojanici (Beograd) i Zlatanu Pupezinu (Kikinda). Godišnje povelje ESS za enigmatsko izdavaštvo dodeljene su Gordani Jovanović Šarić (Šimanovci), Nikoli ČD Pešiću (Niš), Stanku Žugiću (Beograd) i Zoranu Radisavljeviću.

Za najuspešnijeg učesnika susreta proglašen je Zoran Radisavljević, koji je uz pehar nagrađen i zidnim satom sa logom susreta. Za najuspešniji klub proglašen je, treću godinu zaredom, EK „Kikinda“.

Ž.D.

About enigma 279 Articles
Najstariji enigmatski list na Balkanu (est. 1951.)